• Michiel Borstlap Trio - '88' (download)

Download in ZIP formaat

"Borstlap is overweldigend. Borstlap is speels in zijn notenkeuze, combinaties en intervallen en vervalt nooit in routineuze loopjes… Borstlap goochelt met noten, maar een trucje wordt het nooit, daarvoor is de man te integer… Vroeger kon je nog een onderscheid maken tussen thematiek en improvisatie binnen een jazznummer. Bij dit trio is het niet duidelijk waar het één ophoudt en het ander begint." - Parool, 2 juni 2012 n.a.v. cd-presentatie Bimhuis

Michiel Borstlap Trio - '88'

Na twee fraaie solo-albums vond de Nederlandse jazzpianist Borstlap het hoog tijd worden voor een cd met zijn dynamische trio, met Boudewijn Lucas aan de bas en Erik Kooger op drums.
En meteen vanaf de eerste noten van het openingsnummer, het latin-achtige Cherish Your Sunshine, is het duidelijk: voor deze mannen is het jazz-pianotrio beslist geen uitgekauwd concept. De energie spat werkelijk van de plaat af, die dan ook van begin tot eind blijft boeien.
Centraal staat natuurlijk de piano, en die telt niet toevallig evenveel toetsen als de titel van dit album. Tot ons grote genoegen bespeelt Michiel op deze plaat ook weer de Fender Rhodes, en doet dat alsof hij al jaren niets anders speelt.
Zelden klonk Borstlap, begeleid door zijn ijzersterke ritmesectie, funkier als in het nummer Lexington. Bijzonder is ook Live DJ. Hierop probeert het trio een modern geluid neer te zetten, maar zonder het gebruik van deejays of samples. Het levert een van de spannendste nummers van dit album op.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Michiel Borstlap Trio - '88' (download)

  • Model: MBT-88-DL
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 8,90

  • Exclusief BTW: € 7,36